Talenticap


Over Talenticap

Talenticap is een samenwerking van 3 organisaties, namelijk:  het NSZ-Neutraal Syndicaat Zelfstandigen;  Alin vzw als bijstandsorganisatie voor assistentiebudgetten vanuit het VAPH en Hazo vzw; als Vlaams steunpunt voor ondernemers met een arbeidshandicap.

 Talenticap kadert in de actie “Focus op Talent” en wordt, als ESF-project, gesteund door de Vlaamse overheid.

 

Waarom Talenticap?

Meer en betere ondernemerskansen geven aan mensen met een handicap of chronische ziekte is het doel van Talenticap.  Daartoe hebben dus drie organisaties de krachten gebundeld :

NSZ

Ondernemersorganisatie NSZ (Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen). Volgens cijfers van de FOD Economie was NSZ tussen 2011 en 2016 de sterkst groeiende zelfstandigenorganisatie van het land. NSZ is een neutrale ondernemersorganisatie die de zelfstandigen, de vrije en intellectuele beroepen en kmo’s uit heel het land vertegenwoordigt. NSZ vaart een onafhankelijke koers en is niet gebonden aan een of andere politieke visie of een bepaalde sector. Meer info op de website van NSZ of op de Facebook pagina

HAZO vzw

Als Vlaams steunpunt voor (kandidaat)-ondernemers met een arbeidshandicap, maken wij deel uit van het samenwerkingsverband "Talenticap". 


Alin vzw

Alin vzw is een jonge en dynamische organisatie die door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) erkend is als bijstandsorganisatie. Deze organisatie richt zich, met advies en dienstverlening, naar (kandidaat)-budgethouders die hun assistentie zelf wensen te organiseren. Alin belicht, vanuit haar opdracht, de noodzaak van geschikte assistentie en dat niet alleen in de thuissituatie, maar ook op de werkvloer. Meer info op de website van Alin vzw.